Похвално

Блогът за похвали

Хората, които пътуват…

Хората, които пътуват…
Rate this post

Те заслужават огромна похвала! Знаете ли защо? Всъщност причините са няколко, затова ще се опитам да изброя най-важните сред тях. Пък вие след това решете дали искате да приличате на тези личности, или не. Според мен притежават неустоим чар и харизма 😉

travel1) Те не се страхуват – неизвестното не ги плаши. Да не владеят чужд език, не ги притеснява. Да общуват с непознати им допада, както и да спят по гари или хостели, или в домовете на хора, които срещат за първи път… за това се изисква смелост, откъдето и да го погледнем.

2) Сами определят живота си – истинските пътешественици сами задават посоката, в която вървят. Те не се задържат за дълго на едно и също място. Не се притесняват от промяната. Не се колебаят месеци наред преди да напуснат работата си, да заминат в друг град и да следват мечтите си.

3) Познават различни места, хора и нрави – нормално е, общували са с какви ли не личности. Затова хората, които пътуват, са по-комуникативни, общителни, социални. За тях не е нещо ново да ги спре „непознат“ на улицата и да им заговори по име, защото той всъщност е един сред многото им познати, чиито образ е избледнял в съзнанието им в течение на времето.

4) Не се впрягат особено – те са едни такива волни души и нищо не може да ги пречупи. Очаквате да изтръпнат от факта, че са им спрели тока… че вдигат шум и пречат на съседите или че непознати постоянно им ходят на гости? За тях това е най-обикновено ежедневие 😉

Е, дотук с най-основното. Познавате ли такива хора? Приличате ли на тях? А иска ли ви се?

2 коментара

  1. Пипелота каза:

    Хората… пътищата… пътуванията и хората. Сещам се за една мавританска поговорка по този повод: „Този, който не пътува, не знае стойността на хората“. Мисля, че е доста подходяща и в някои други аспекти на размисъл ;о)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

';