Похвално

Блогът за похвали

Новите пеещи фонтани в Пловдив

Новите пеещи фонтани в Пловдив
Rate this post

Едва ли са останали много хора в Пловдив, които да не са видели новите ни Пеещи фонтани. Аз не можах да отида на откриването им, защото съседката ми изпращаше абитуриент и празнувахме. Приятели, които са били на откриването обаче, ми разказаха, че било красиво, интересно и много хора присъствали.

Аз минах няколко дни по-късно, за да ги видя, но изчаках да събера малко повече впечатления преди да изкажа генералното си мнение. То се оказа доста съвкупно, но ще опитам да го обобщя в няколко изречение.

2015-06-01_153839Първо, фонтаните наистина са станали красиви и е похвално, че проектът беше приключен на време. Харесва ми също така, че Градската градина в Пловдив събира все повече посетители. По-добре е младите да ходят там, отколкото да скачат от кафене в кафене.

Второ, знам, че се осъществява контрол и има общинска охрана на мястото, но моля ви, следете по-зорко майките и децата там. Все пак това са фонтани, а не басейн, в който малчуганите да се къпят. Ако трябва, сложете табела с надпис „Къпането забранено“.

Трето, искам да отправя послание към хората, които посещават Пеещите фонтани. Моля ви, не паркирайте колите си на ул. Авксентий Велешки. Стават задръствания, а все пак в района има живущи. Тази улица не е предназначена за паркинг, тя е тясна. Оставете колата си някъде по-надалеч и повървете пеша, все пак лятото е време за разходки.

Иначе самите фонтани са страхотни. Харесва ми как е станало и съм сигурна, че много хора ще им се радват години наред. Между другото стълбите на „Каменица“ и надписа Пловдив 2019 също ми допадат. Прави ми впечатление, че всеки път като мина оттам, разни хора се снимат, така че явно се харесат и на другите.

Като цяло Пловдив се развива и това безмерно много ме радва. Отправям днешната си похвала за всичко, което се случва за облагородяването на града 🙂

4 коментара

 1. Cremenka каза:

  O, az prisystvah na otkrivaneto. Beshe mnogo krasivo. SkyviewU dori pusnaha klip v You Tube – https://www.youtube.com/watch?v=law9RfWaWQM

 2. MimciFly каза:

  Какво да кажа като един гражданин на Пловдив. Толкова хубави неща се правят, но ние българите сами си ги съсипваме, а после роптаем защо не сме били като европейците и ги прехвалваме, че са така добре възпитани и гледаме при първа възможност да се изнесем в чужбина. Да, само че там си пазят и не правят като нас. А ние можем цялата държава златна да си направим, за да имаме къде най-добре да цапаме. Фонтаните в градската градина са една феерия, но и на мен ми прави впечатление, че майки пускат децата си да се цамбуркат във водата, хората паркират където им падне, изхвърлят си боклуците пак където им падне. С две думи: не пазят. Мислете бе хора. Нали трябва да си пазим хубавите неща и да не си пречим взаимно като им се радваме. А това е едно чудесно място. Адмирации за Община Пловдив.

  • Stefanini каза:

   Благодаря ти за коментара, дано повече хора го прочетат! Подкрепям те на 100%. Фонтаните са прекрасни и след като най-накрая отново красят Градската ни градина от нас зависи да ги опазим възможно най-дълго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

';