Похвално

Блогът за похвали

Юли е на изобилието

Юли е на изобилието

Неусетно как, дойдохме до средата на годината. Все се питаме кога стана това време и все отговор няма. Но аз не тъжа и не се вкопчвам в екзистенциални теми. Вместо това се наслаждавам на времето и на изобилието, което имам в момента. А през следващия месец – юли, то е в много големи количества.

Да, предполагам, че много от вас плануват почивка, екскурзия – на море или в планината. Тези споделени моменти на емоция са невероятни и са истинско богатство. Аз също няма да ги пропусна, но заедно с тях ще се насладя и на благата от природата.

Ако досега не сте обръщали внимание, то именно през юли има наистина много пресни, сладки и свежи плодове, зеленчуци и билки. Те са естествен източник на витамини и ценни вещества за организма ни. Затова се опитайте да се запасите с тях или поне си похапвайте сладко на корем.

От представителите на плодовото кралство спокойно може да намерите съвсем пресни вишни, кайсии и праскови. Също толкова вкусни и полезни за мен са черниците. Още по пазарите има диня, малини и дори ягоди. Само като го пиша и ми потичат лигите.

В категория зеленчуци на изобилствения юли няма как да не спомена краставиците и многото сортове домати. Любимият ми е биволско сърце! Още от сезонните зеленчуци ми харесват пресните картофи, тиквички, грах и зелен фасул. Тук ще отбележа и пресните чесън и лук, защото са супер ароматни и полезни.

Накрая завършвам и с подправките – това са всички билки! Вкъщи винаги си набавяме босилек, мента, мащерка, както и розмарин.

Stefanini