Похвално

Блогът за похвали

Някои хобита са по-похвални от други

hobby-into-a-business-660x370Имам един приятел, който буквално всеки уикенд ходи извън града и обикаля планините пеша. Друг пък вече смени 4-то колело за планинско колоездене и не знам дали е останало място, на което все още не е бил. Друга позната пък е толкова запалена по книгите, че чете поне по една на седмица. Това са само част от най-разпространените хобита, по които хората се зарибяват. За съжаление обаче не всяка дейност, с която запълваме свободното си време, е ползотворна за нас самите. Или поне не толкова, колкото са други дейности.

Ще започна от по-похвалните занимания. Разходките в планините, обикалянето на еко пътеки и други подобни определено са в личния ми ТОП 3. Хем упражнявате вид физическа активност, хем сте на чист въздух сред природата, хем разнообразявате деня си. Комбинирайте разходката с няколко красиви снимки, напишете кратък текст към тях и вече имате готова публикация за фейсбук или за блога си, ако имате такъв.

И като казах блог, воденето на такъв също е вид лично хоби, което понякога прераства и в професионално. Блогването също носи след себе си позитиви, защото отделяте внимание на всяка една публикация – мислите каква да е темата й, как да напишете текста си към нея, как да го оформите, така че да е по-четивен, какви изображения да сложите и т.н. Не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед 😉

Много се възхищавам също така на хората, които се занимават с някакъв вид изкуство, било то музика, рисуване, писане или друго. Това е начин да развивате заложбите си, защото вярвам, че всеки от нас има такива в определена област. Креативизмът е нещо, което колкото ти идва отвътре, толкова и трябва и да се поддържа редовно.

Иначе играенето на компютърни игри, гледането на телевизия, филми, сериали, реалитита и подобни предавания също са вид хоби, но не ги одобрявам особено. Не си струва да им отдавате по много часове от свободното си време – до 1 или 2 са повече от достатъчни, защото има и по-полезни дейности, с което да се ангажирате. Може да четете повече, да се занимавате с градинарство, кулинарство, бродиране, дърводелство и т.н. Всяко хоби, при което създавате нещо ново, е по-полезно от излежаването и зяпането в някакъв екран. Дори играенето на карти, шах, табла или нареждането на пъзел са за предпочитане, а докато сте заети с някое от подобните, нищо не пречи да си пуснете и каквото ви се гледа по телевизията.

Това е от мен. Ще ми споделите ли кое е вашето любимо хоби?

Stefanini