Похвално

Блогът за похвали

Похвала за хората, които се справят сами в живота

what-decides-success-in-our-lifeЗа повечето хора животът не е лесен за живеене… На едни той дава повече, а на други по-малко. Изглежда сякаш е справедлив към избрана част от хората, а към други е онеправдан. Трудно е да преценим адекватно, защото всеки от нас има собствено виждане и преценка. Освен това често имаме склонността да се сравняваме с тези, които са в по-добро положение от нас, а не с тези, които са в по-лошо…

На каквото и мнение да сте обаче, днес аз отправям своята похвалата към онези хора, които се справят сами в живота, намират своето местенце под звездите и успяват да се преборят без значение от трудностите, пред които се изправят. Поздравявам онези младежи, които изпреварват своите връстници, които си намират стаж или работа първи и въпреки всичко имат високи оценки и упорито се предвижват напред. Похвала за работещите, които биват повишавани, които придобиват нови умения и постоянно се самоусъвършенстват. Казвам „Браво“ на шефовете, които се отнасят коректно към своите подчинени, които не скъперничат за разни дреболии и поощряват успехите. Честито и на онези, които макар и трудно са успели да развият собствен бизнес. Няма значение дали сте изтеглили кредит, или сте взели пари назаем – важното е, че успявате да покривате месечните си разходи и вървите напред. Нали така? Похвала за хората с добри сърца, които са приютили в дома си бездомно животинче, осиновили са дете или споделят малкото, което притежават, с другите.

Да, животът не е лесен. Той ни поставя пред много предизвикателства, трудности и отговорности. Важното е да се справяме с тях, да ги посрещаме с високо вдигната глава и когато сме постигнали успех, сами да си пишем „Отличен 6“. Няма нищо лесно на този свят. Дори богатите страдат и търсят щастието си в други, нематериални форми. Затова оценявайте дори малкото, което имате и не спирайте да се стремите към още. Знайте цената си и не се оставяйте да ви купят за жълти стотинки.

Не се притеснявайте и ако в момента имате проблеми на главата си, срещате трудности и сте изгубили правия път. Аз вярвам, че нещата в живота имат склонността да се самонареждат и рано или късно ще получите това, което желаете. Просто бъдете търпеливи и не спирайте да го търсите.

Stefanini