Похвално

Блогът за похвали

Есента не е повод да се застоим у дома

Разказах ви за уикенда, който с мои приятели си организирахме до Банко, нали? Прекарахме си много хубаво и именно емоциите, които събрах там само за два дни, ме накараха да се замисля, че… есента въобще не е повод да се застоим само и единствено у дома. Вярно, че по принцип лятото се смята за отпускарски сезон, когато обикаляме напред-назад и събираме нови впечатления. Защо обаче да се ограничаваме само с месеците юни-юли-август? Имам приятели, които всяка година пътуват през септември, защото тогава цените навсякъде са по-изгодни, а времето дори по-приятно.

Постарах се да събера малко информация по темата и сега ви предлагам най-добрите според мен начини, чрез които да оползотворим есенното, та дори и зимно време по-пълноценно.

131. Спортове на закрито – не че не одобрявам и тези на открито, но с подобни може да си докарате я някой грип, я пневмония или друга неприятна болест. Затова се насочете към фитнес, плуване, аеробика, танци, тенис на маса, бойни изкуства или каквото и да е друго, което се практикува в зала. Ще видите, че ще ви се отрази по страхотен начин през студените месеци и ще ви накара да се чувствате повече от добре.

2. Почивайте извън града – имаме достатъчно планински курорти и по-големи градове като Велинград и Чепеларе, които предлагат страхотни оферти. Не ви ли звучи съблазняващо да си устроите една почивка близо до гората? Вземете си стая в хотел или къща за гости, поръчайте си чаша огромно keyboardмляко с какао и си донесете любимата книга. Хем ще мързелувате и ще релаксирате, хем няма да сте у дома. Разбира се, ако вече има сняг и сте близо до ски писта, може да се спуснете няколко пъти по нея. Би било страхотно разнообразяване на ежедневието.

3. Използвайте времето за по-специализирани цели – според мен есента е перфектният момент да се запишете на някакъв курс за език, придобиване на умение или преквалификация. Така или иначе често вали и става студено, по-добре е да правите нещо полезно за себе си, отколкото да стоите у дома пред телевизора.

4. Ходете на гости – на близки и приятели, които не сте посещавали скоро например. Сигурна съм, че ще е приятно изживяване и за двете страни.

Това е от мен, отворена съм към още идеи как да оползотворяваме времето си през есенните и зимни месеци, така че добавяйте в коментари, каквото прецените. Ще се радвам 🙂

Stefanini