Похвално

Блогът за похвали

Как да разбереш, че фирмата, в която работиш, се разраства

Днес ще си поставя една трудна цел. Ще се опитам да ви дам няколко насоки, посредством които сами да разберете дали фирмата, в която работите, се развива и струва ли си да останете там, или е по-добре да търсите друга и по-добра алтернатива. Говоря въз основа на личния си опит и впечатления, така че, ако имате какво да допълнете към списъка, ще се радвам да го направите чрез опцията за коментари.

siccessПоказател № 1 – Наемат ли се нови хора?

Ако във фирмата ви назначават на работа нови кадри, това е показател, че работата се е разраснала. Дори тези попълнения към екипа ви да не са във вашия сектор, има голяма вероятност скоро да се появи нов човек и при вас. В крайна сметка работата на един винаги рефлектира и върху тази на останалите. А има ли работа, значи компанията върви напред.

Показател № 2 – Наблюдава ли се голямо текучество на добри кадри?

Ако професионалистите си тръгват, това не е добре. Има голяма вероятност да са получили по-добро предложение от някъде другаде, а вашата компания да не е могла да направи нищо, за да ги задържи. Причината може и да е друга, но имайте едно на ум, ако забележите, че прекалено много хора си тръгват. Може би трябва и вие да го направите…

Показател № 3 – Шефът ви издребнява ли за най-малките разходи?

Ако отговорът е „Да“, това не е на добре. Управител, който се стреми да спестява от офис консумативи, по-евтини услуги и други дребни неща, вероятно има финансови затруднения. А тръгне ли една фирма надолу, вероятността да ви повлече със себе си, е голяма.

Показател № 4 – Заплатите

Ако ги бавят – не е никак на добре. Ако обаче сроковете се спазват и имате политика за увеличенията и всичко си върви по план – тогава нещата са наред и си струва да останете на същото работно място.

Това е най-същественото, за което се сещам по темата. Желая ви успех в професионалната реализация.

Stefanini