Похвално

Блогът за похвали

Светослав Кантарджиев и сп. Биограф: защото печатното изкуство също се нуждае от реклама

Обичам книгите, обичам и списанията. Като цяло четенето е сред любимите ми хобита без значение дали съм вечер у дома, през лятото на плажа или в дъждовна вечер съм се свила на канапето в трапезарията. Използвам четенето като приспивателно, като средство за терапия и антидепресант, за развлечение и бягство от реалността…

Обичам да експериментирам с нови книги, вестници и списания. Интересно ми е да се запознавам с нови жанрове, автори и поредици. Ако трябва да се определя, бих казала, че съм читател експериментатор 😉 Любопитно ми е да стъпвам в непознати земи и именно поради тази причина преди няколко дни реших да си купя едно списание, в което по стечение на обстоятелствата не се бях зачитала до сега. Не знам как съм го пропускала толкова дълго време, но благодаря на обстоятелствата, че вече открих това печатно съкровище.

cover46И така… преди няколко дни ми изникна внезапно пътуване до Русе и реших, че тъй като пътят дотам е доста дълъг, най-комфортно ще се чувствам, ако пътувам с влак (пък и ми излезе по-евтино). Бях на гарата, когато се спях пред една будка за вестници и списания и прехапала устни се заех със задачата внимателно да си подбирам подходящо четиво за дългия път. Оглеждах, оглеждах и накрая женското в мен надделя. Видях корицата на последния брой на списание Биограф (чиито маркетингов директор е Светослав Кантарджиев) и красивата Ирина Флорин ме гледаше оттам. Някой талантлив фотограф беше уловил известната ни българска певица по пленяващ начин, с един такъв мистичен блясък в очите и загадъчна усмивка, които мигновено ме привлякоха. Затова взех списанието, разгледах го и се оказа, че цялото е доста интригуващо с материали, посветени на Камен Донев, Златю Бояджиев, Нешка Робева и т.н. Между другото към списанието имаше и диск подарък с най-големите хитове на Ирина Флорин, който с удоволствие си слушам и сега, докато пиша този текст.

Честно да ви кажа почти не усетих как е минал пътят до Русе, така се бях зачела. И понеже съм човек, който се интересува от лицата, които стоят зад нещо, което ми е допаднало, решех да проверя и мисля, че са си свършили доста добре работата създателите на списание Биограф. Първо, това е издателство Муузон, а след това целият редакторски екип с редакционен директор Георги Неделчев, отговорен редактор Благовеста Кирилова и, разбира се, маркетинговия директор Светослав Кантарджиев. Най-после в ръцете ми попадна нещо наистина интригуващо и ценно, на което могат да се наслаждават четящите хора в България.

Stefanini