Похвално

Блогът за похвали

„Хобит“ или „Властелинът на пръстените“? Коя е по-добрата трилогия?

The_Lord_of_the_RIngs._the_Hobbit._LogoИ трилогията „Хобит“, и трилогията „Властелинът на пръстените“ са добри, дори страхотни филми. Препоръчвам ги на всички, ако все още не сте ги гледали. Кастингът на актьорите е на границата на брилянтност, музиката е подбрана страхотно. Сюжетът е динамичен, приключенски и с внезапни обрати, не липсват ефекти и спиращи дъха моменти. Както се оказва Питър Джаксън си знае работата по-добре от всеки друг 🙂 И точно защото той е режисьор и на двете трилогии, не можах да не се запитам коя от тях е по-добрата?

Имате право да не се съгласите с мен, но колкото и да ми харесаха приключенията на Билбо Бегинс, тези на Фродо Бегинс като че ли са на по-горна позиция в класацията ми. Във „Властелинът на  пръстените“ самата история е много по-мащабна, с повече герои и сюжетна линия с множество разклонения. Все още си пускам филмите от време на време, гледам ги отново и отново и не ми омръзват. Заинтригуват ме дори когато ги излъчват дублирани по телевизията, а по принцип предпочитам да гледам каквито и да е продукции с оригиналните гласове на актьорите.

Защо предпочитам „Властелинът“ ли? Както посочих, историята му е много по-разгърната, което не е изненадащо, защото обемът на едноименните книги е около 1000 страници, докато „Хобит“ е приблизително 200 страници. Не случайно първо се направи филмова поредица по „Властелинът на пръстените“, в него е разказана по-добрата история. Между другото все се чудя кога ще направят римейкове на тези филми, но нищо не се чува по темата… Вие имате ли някаква идея по въпроса?

Stefanini