Похвално

Блогът за похвали

Зелената аптека на природата

Зелената аптека на природата

На рафта за здравословни четива в книжарницата може да откриете несметни съкровища. Темата е всеобхватна и любопитни факти дебнат отвсякъде. Именно така и аз се сдобих с книгата „Що е СТИНФ?“. Интересното заглавие е дело на Веселин Орешков, който е български агроном и лечител.

Всъщност СТИФ е СТрукторна ИнФормация, която ние получаваме от растенията. Орешков е посветил живота си да повиши биоразнообразието не само в страната ни, но и по света. Заедно с това изтъква и множеството ползи от вариации на растения, които могат само да помогнат на човешкия организъм.

Разбрах, че съвсем скоро му предстои издаване на готварска книга съвместно с дъщеря му. Тя ще обхваща това как да разнообразяваме менюто си и то да бъде максимално богато на полезни вещества. Трябва да се отбележи, че Веселин Орешков отхвърля консумацията на месото и казва, че всичко, от което се нуждае тялото ни, може да се намери в растенията.

Ако темата ви е интересна, може да разгледате многото издадени книги на автора. А за да се запознаете малко по-подробно с дейността му, ви споделям едно видео, отличено от Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век“.

https://www.youtube.com/watch?v=kWDgYCmmL-c&ab_channel=GreenTeamBulgaria

Stefanini