Похвално

Блогът за похвали

Аеробика за мозъка

Аеробика за мозъка

Всички сме чували за безкрайните вариации от упражнения за тялото. Да бъдеш здрав, атлетичен и гъвкав е важно, но също толкова ценно е и мозъкът да притежава същите характеристики. Как да го постигнем? Чрез аеробика за мозъка, разбира се.

Съвсем наскоро се запознах с новата практика, която нашумя изключително по време на пандемията. Това не е случайно, защото точно това бе моментът, в който всички бяха обездвижени физически и психически. В общи линии аеробиката за мозъка представлява комбинация от упражнения за цялото тяло, които обаче са свързани с постоянна промяна на движение на крайници. По този начин се подобрява координацията и мисловната дейност продължава през целия етап на движение.

Описвам ви и основно какво включва тренировката. Първо започвам с групата на начинаещите. Те трябва да изпълняват всяко упражнение в продължение на 30 секунди, след което да маршируват 20 пъти на място. Разбира се, после изпълняват следващото движение 30 секунди. Тренировката завършва с едноминутна разходка из стаята.

Напредналите пък правят всяко упражнение по 50 секунди, като имат почивка между тях от около 15 секунди. След това повтарят всички движения още няколко пъти. Тук отново между всяко повторение има 30 секунди ходене на място.

За да придобиете пълна представа за аеробиката за ума, ви споделям и едно видео, на което попаднах в социалните мрежи. Дано да ви хареса!
https://fb.watch/1gYrth1sm8/

Stefanini