Похвално

Блогът за похвали

Летни пътешествия

Летни пътешествия

Лятото е в разгара си и е време за море. И въпросът за нас „къде“ никога не седи. От години не сме ходили на българското черноморие, а предпочитаме да посещаваме нашата съседка. Причината е много проста – в Гърция винаги ни е било много по-приятно, по чисто, по-топло, по-евтино дори.

Българското черноморие не може да предложи това спокойствие и природа, които се предлагат в Гърция. И ето защо стегнахме багажите и се отправихме към Халкидики, където бяхме наели едно апартаментче във Вурвуру.

Вярно е, че пътят беше доста до там. С всичките спирания и почивки си стана около 7 часа, но пък мястото определено си заслужаваше. Красив плаж на едно заливче, заобиколено от дървета, а не от заведения или хотели, една единствена ретро каравана „кацнала“ на хълма, от която можеш да си купиш абсолютно всичко необходимо за плажа – бира, храна и безалкохолно. На народни цени. А плажът – Рай. Мек и изключително горещ пясък, водата – плитка и топла като чай. Бистра и с хиляди рибки, които те заобикалят.

А към обяд, когато слънцето стане много силно, съвсем спокойно можехме да се преместим в близката горичка и да си опънем хамаците там. Така до към 16 часа спяхме в хамаците и, а после се възползвахме от остатъка от слънцето. Вечерта започваше късно, таверните предлагаха изобилие от прясна морска храна и, поради наличието на много български туристи, винаги се намираше поне един сервитьор, който да ни обслужи на родния ни език. Със сигурност това беше огромен плюс защото гръцкият език е напълно непонятен за всеки един от нас.

Ето така си прекарахме лятната почивка – в събиране на слънце, наслаждаване на красотата на мястото, което бяхме избрали и наситена почивка, откъснати от градската шумотевица.

 

Stefanini