Похвално

Блогът за похвали

Двата часа на Айнщайн

Двата часа на Айнщайн

Много от нас прекарват свободното си време в гледане на телевизия, скролвне в социалните мрежи и нищоправене. Този вид „почива“ си мислим, че разтоварва съзнанието и тялото ни, а той всъщност ни кара да бъдем още по-лениви. За да избегнем мързеливия синдром, да използваме ползотворно времето си и същевременно да повишим умствената си способност, е препоръчително да спазваме парилото на Айнщайн за двата часа.

Великият физик отделял всеки ден по сто и двадесет минути само за себе си. В тези часове той проследявал пътя на светлината и развивал въображението си. Не, Айнщайн не просто е стоял и си е мислил, а е насочвал мислите си към определена посока, която е различна от ежедневната. По този начин става много по-сензитивен и променя перспективата си.

Някой от последователите му твърдят, че това е вид медитация. Чрез нея се изваждаме от рутината на всекидневните задължения и работа и изпилваме целия си умствен капацитет. Именно защото Айнщайн си е представял движението на светлината, нейната траектория, цел и резултат, е успял да развихри въображението. Затова му хрумва идеята за падането на човек от покрива и се ражда формулата за масата, която е валидна и до днес.

Ето толкова малко време ни е необходимо на ден, за да измисляме гениални неща. Само с два часа спокойствие и мислене постигаме чудеса. Никой учен не е достигнал извода какво всъщност може мозъка ни, защото са известни межди 6 и 8% от целия му капацитет. Точно затова е необходимо да надминем собствения си капацитет чрез различни упражнения за ума.

Ако и вие искате да достигнете до нови светове и да провокирате мисловната си дейност, просто вмъкнете двата часа в ежедневието си. Премахнете ненужното „висене“ в интернет или пред телевизора и ви уверявам, че ще се получи. А за резултата – нека приложим и споделим.

Stefanini