Похвално

Блогът за похвали

Фини без тренировки – възможно е

Фини без тренировки – възможно е

Тренировките най-вече във фитнеса са основен начин да свалим излишните килограми и да се радваме на отлична фигура. Но възможно ли е да сме фини и то без да спортуваме? Японците доказват, че може, защото те са нацията с минимален процент на затлъстяване и са едни от най-дълголетните.

Сигурно вече сте се запитали как е възможно това. В Япония, разбира се, има фитнес зали и те се посещават от не малко хора, но масата използва други алтернативни средства. Всъщност голяма част от това населението да е здраво и във форма, се дължи и на самото правителство, което е създало условия.

Тайната на японците се крие в това, че на ден те изминават средно пеша около 7000 до 8000 крачки. Именно постоянното движение помага опорно-двигателната им система да е здрава, а мазнините да не се задържат. Това се комбинира и с начин на хранене. Той включва основно сурова храна, която не е преминала каквато и да е обработка.

Но най-важната част е тази с движението. Население на страната на изриващото слънце не просто безцелно изминава тези крачки, които се равняват на около 5-6 км, а има условия за това. В много от градовете са изградени специални пешеходни безопасни маршрути до бизнес зоната, които позволява на работещите спокойно да се придвижат. Също така разполагат и с безплатен градски транспорт. Всички тези улеснения намаляват наличието на лични автомобили и стимулират хората да се движат пеша до магазина, ресторанта и където и да е. Точно затова споменах и правителството в горните редов.

Смятам обаче, че и при нас е възможно да изминаваме подобни разстояния дори и в парка. Въпросът е да имаме желание и наистина да го правим ежедневно, за да има резултат.

Stefanini