Похвално

Блогът за похвали

3 ежедневни трудности, за които заслужавате аплодисменти

Всеки от нас ежедневно се сблъсква с дребни проблеми, дразнители и трудности, които ни опъват нервите до степен на крайност. Опитваме се да не им обръщаме внимание и ги преодоляваме с голяма доза позитивизъм, дисциплина и широка усмивка.

Специално подбрах три от онези малки, ежедневни трудности, с които се сблъскваме челно. Не са приятни, но се справяме с тях и мисля, че всеки от нас заслужава аплодисменти за това (дори да си изръкопляска мислено сам на себе си).

1. Задръстванията – всички минаваме през тях, всички ни дразнят. Знам колко е отегчително да висиш зад безкрайна на вид колона и да не й виждаш края. За да минава това време по-леко, предлагам ви следните неща – слушайте радио, музика или аудио книга; разсейвайте се, като мислите какво вкусно да сготвите у дома, какъв филм или сериал да гледате, какво може да правите през наближаващия уикенд и т.н.

hollister-line-long-lines-waiting-wait-exclusive-shopping-shop-consumerism-bi-dng2. Градският транспорт – не винаги е приятно да се возим там с оглед на навалицата, неприятните (понякога) миризми и бабите, които или ви бутат с лакти, или „вежливо“ молят да им отстъпите място. В подобни ситуации ви спасяват 2 неща: да си намерите свободно място и да пуснете музика със слушалки на ушите или да зарежете всичко и да си тръгнете пеша.

3. Опашките в магазина – и не само тези в магазина, но също в офиса на кабелния и мобилния оператор, на касите тук и там… навсякъде, където прахосваме времето си в чакане. Е, опашката няма да намалее, като нервничите, така че просто изчакайте търпеливо, докато ви дойде реда. За тази цел аз винаги си нося нещо за четене, за да има какво да правя. Най-лесно е да четете от телефона си, за да знаете, че е-книгата (например) винаги ще ви е под ръка.

Това е моят ТОП 3 на ежедневните трудности, с които всички се сблъскваме. Съветът ми е да не им обръщате прекалено голямо внимание, защото само ще си хабите нервите така. По-полезно е за вас, ако изчакате всичко да премине и след това си кажете едно „Браво“ на ум.

Stefanini