Похвално

Блогът за похвали

7 причини защо да благодарим на този, който готви у дома

В днешно време ежедневието ни е все по-забързано и по-забързано? Нали, така? Остава ни малко свободно време, а така ни се иска именно от него да разполагаме с повече. Един от начините това да се случи е, като си купуваме готова храна или хапваме навън. Разбира се, няма нищо лошо стига да не прекаляваме с този начин на живот. Според мен е важно по-често да хапваме домашно сготвена храна, която освен че е много вкусна, излиза и по-евтина в сравнение с купешката. Затова който и да готви по-често във вашето семейство, благодарете му! Прилагам 7 причини защо да го направите:

475533.image01) Той/тя жертва от свободното си време заради останалите – а както посочихме по-горе именно това е времето, с което ни се иска да разполагаме в повече.

2) Положил е усилия, за да научи ново умение – готвенето не е нещо, с което се раждаш научен. То е умение, за чието усвояване ви е нужно време и старание.

3) Грижи се за здравето на всички у дома – приготвената у дома храна почти със сигурност е по-пълноценна и по-здравословна отколкото е купешката.

4) Топло и вкусно – да, такава е сервираната храна у дома. Тя не е претоплена или загрята в микровълнова печка – тя е току що извадена от фурната и носи след себе си апетитен аромат.

5) Приготвено по ваш вкус – искате пържените картофи да са под формата на чипс, за да ги потапяте в млечен сос? Няма проблеми. Искате пилешката пържола да е леко алангле? И това не е проблем. Главният готвач у дома знае предпочитанията ви и се ръководи от тях.

6) Изпълнява желания – тази вечер ви се похапват от онези картофи на фурна? Може би искате мусака? А защо не лазаня по български? Само си го поискайте както трябва и току виж го получите.

7) Опитва нови рецепти – Когато приготвяш нещо, което ни се правел преди, винаги съществува риск то да не се получи. За всеки кулинар това е предизвикателство, с което да се пребори и когато краят е успешен, идва момента на задоволство. Именно тогава реплика от типа „Ммм, много е вкусно“ уцелва точно в 10-та.

Ако това не ви е достатъчно, помислете и съм сигурна, че ще се сетите и за други причини. А междувременно е достатъчно просто да се приберете и да възкликнете „О, какво ухае толкова вкусно?“. Наблюдавайте реакциите на готвача у дома. Ще видите колко му е приятно да чува подобни неща.

Stefanini