Похвално

Блогът за похвали

Да се научим да готвим с Tasty

tastyСпоред мен всеки уважаващ себе си човек трябва да умее да готви поне мъъъничко. Не говоря да е изтънчен кулинар или мастър шеф, но да има все пак базови познания и умения в кулинарията. Това означава да знаем как да сварим спагети без да залепнат, как да си изпечем картофи, да си направим крем супа, ориз на фурна и други основни ястия, които всички хора ядат.

Сещам се обаче за един проблем, който често възниква пред съвременната домакиня или домакин – редовните ястия омръзват и се опитваме да измислим нещо ново и по-различно. Но какво да бъде то?

Вместо да си губите времето и да се ровите по кулинарните книги и сайтове, за да си изберете рецепта, аз ще ви препоръчам друга стратегия. Намерете във фейсбук една много готина страничка на име Tasty. На нея всичко е на английски, но е на достатъчно базово ниво, за да е разбираемо. Най-много подправките да ви затруднят в началото. Там често се публикуват клипчета, които са с дължина от 1-2 мин., но съдържат ценни съвети и трикове. Аз например веднъж видях как се правят страхотни макарони Болонезе на фурна – варите макароните до полуготово състояния, приготвяте соса, заливате ги и ги слагате за 10-на минути във фурната с настърган кашкавал и фолио, за да не загори. Повторих рецептата и пастата стана много по-вкусни отколкото просто сварени и разбъркани макарони със сос.

Това е само един пример. Ще откриете и много, много други, които да ви влязат в употреба.

Страницата на Tasty има почти 39 млн. фена от цял свят, а удобното е, че докато разглеждате нюз фийда си във фейсбук, междувременно попадате на техен пост и може да ви хрумне страхотна идея за вечеря. След работа минавате през някой магазин, купувате нужните продукти и щом се приберете, се залавяте за работа.

При мен стратегията работи идеално, опитайте и вие 😉

Stefanini