Похвално

Блогът за похвали

Мързелива домакиня в кухнята

Ако сте жена и се грижите за семейство, то поне веднъж в седмицата изпадате в дълбоката дилема-трилема: Ами сега? Какво да сготвя?! Нямам време!

На помощ в такива моменти идват многобройните кулинарни сайтове с разнообразни и всевъзможни идеи за кухнята. Някои от тях предлагат рецепти „висш пилотаж“, но други пък са съвсем достъпни и лесни, както от финансова гледна точка, така и откъм време и усилия за реализация.

PICT1109На такава една рецепта попаднах миналия ден, когато се прибрах късно у дома и бях толкова изморена, че тиганите и тенджерите бяха последното, до което исках да се докосна. Но нямаше как, та се допитах набързо до любимия си кулинарен сайт, който ми предложи рецепта за риба. Ястието е готово буквално за 20 минути: взимате филенца от Пангасисус (изключително здравословна, диетична и най-важното с ненатрапчиви вкус и мирис риба), намазвате с Песто и слагате в предварително нагрята фурна за 20 минути. Това е „рецептата“, рибата се приготвя почти сама, с други думи, а от мои познати знам, че Пангасиусът е една от малкото риби, които децата обожават отново заради ненатрапчивия и мек вкус.

Така че ако и вие се чудите какво да приготвите за вечеря, бързо към най-близкия магазин, 3-4 рибни филенца и малко от типичната италианска подправка и резултатът е гарантиран. Ако разполагате с допълнителен половин час, сварете картофи за гарнитура.

Като се замисля, Пестото е отлична идея за повечето бели риби и „спестява“ използването на допълнително мазнина, т.е. прави рибата още по-здравословна и полезна.

Добър апетит и до нови срещи! 🙂

Stefanini