Похвално

Блогът за похвали

Глобален свят

Global-education-is-answer-to-many-real-world-problems-we-see-around-us-says-Harish-DoraiswamyМного неща на този свят не са сигурни, но пък за други има доказателства на 101%. Така например няма лъжа, няма измама, днес живеем в глобален свят, където километрите са нищо, а културата, историята, изобщо вселената на чужденеца отсреща е на една ръка разстояние!

Аз лично съм привърженик на идеята да няма граници, ограничения, светът да е отворен за всички и всичко. Днешните младежа са изключително привилегировани от възможността да обикалят земното кълбо, да се срещат с различни вселени, манталитет и гледни точки, да се докосват до други континенти, да живеят! Защото човек е човек, когато е на път! И ако си стои захлупен на едно място, твърдейки, че дългите разходки го изморяват и по-хубаво от родината няма, то той прочита само страница от книгата, наречена „Живот“.

Разбира се, мога да отправя и антипохвала към днешния глобален свят, където мнозина ядат едно и също във веригите за бързо хранене, слушат една и съща популярна музика, лишена повечето случаи от музикални стойности, превръщат се в механизирани клонинги, продукт на масовата култура и нейните съвременни проявления.

Преди всичко обаче това зависи от индивидуалния подход на човек, както и повечето решения и събития в живота всъщност. За мен например няма по-ценна инвестиция от пътуванията по света и у нас, от изучаването на чужди езици, с помощта на които да можеш да комуникираш с хора от цял свят.

Ето това е богатство!

Stefanini