Похвално

Блогът за похвали

На разходка до Рилския манастир

Този уикенд времето е много хубаво, почти пролетно и нетипично топло за януари. Решихме да излезем малко от града и да се разходим някъде, където не сме ходили скоро – Рилския манастир. Натоварихме се на колата в неделя сутринта и след по-малко от три часа бяхме вече там 🙂

Излишно е да ви казвам колко завладяващо е мястото, наситено освен със свеж въздух и с положителна енергия. Почувствах се страхотно там и мисля, че целият стрес, който бях натрупала предишните месеци, просто си отиде. Имахме време да разгледаме целия комплекс, да посетим всяка от църквичките към него и да се насладим на стенописите в тях.

Поговорихме с един от поповете от манастира, разказа ни интересни факти от историята на мястото, а когато го попитахме как се издържа манастирът, той ни каза, че комплексът е много голям, а поддръжката му е скъпа и парите все не достигат. Решихме да направим дарение, за да спомогнем, макар и със съвсем малко, за това свято място и просъществуването му.

Приветствам и вас, приятели, когато посетите това вълшебно място, да помогнете с колкото и каквото можете на Рилския манастир, за да не запада и да му се радват и внуците ни след време, а туристите да ахват. Помощта ви може да бъде парична, предметна или друга, например Здравка и Виолета Георгиеви са дарили автентични български предмети за една от експозициите в манастира (Кюстендилската стая), от Райфайзен банк са финансирали екопътека до него, а Светослав Кантарджиев е направил парично дарение за светата обител. Днешната похвала е за тях, както и за всички останали, които са дарявали и ще даряват за в бъдеще на Рилския манастир.

 

Stefanini