Похвално

Блогът за похвали

Направихме ли правилния избор?

Направихме ли правилния избор?

През целия си живот човек е изправен пред избори. Те могат да бъдат от тези малките, ежедневни, които просто спомагат за покриване на физиологичните нужди. Но могат и да са по-големи – такива, които засягат много хора, емоции, начин на живот. Ако погледнем по-философски на нещата, то малките и големите избори са свързани. Затова ви питам дали вие успяхте да гласувате и чрез своя един глас спомогнахте за промяната?

След като в социалните мрежи се появи хаштаг #модерноедасегласува си мисля, че все повече млади са били инфлуенснати да отидат в неделя до урните. Причината е и новият начин за подаване на глас – електронно, чрез машина. Това обаче бе и повод много по-възрастни хора да се притеснят, че не са технологични и няма да се справят. Информационната кампания тук не бе много сериозна, въпреки че и самият начин на гласуване е много опростен. Аз обаче аз го считам за грешка.

Колкото и да ми се иска текстът да е в изцяло положителна посока, то процентът на избирателната активност, говори повече. Все пак той е най-ниският до момента в демократичната ни история. Това не е никак похвално, но е показателно за нашите политици. Смятам, че те могат да се поучат от грешките си и занапред да поемат по нов и успешен курс.

Позитивният извод, който ще направя, е че политическият ред доста се разбърка. Надеждите за ново правителство, нов живот, нови перспективи са право пред нас. Може би именно и изменението в начина на подаване на глас изкара нови хора навън. Чрез новите и стари, чрез всички нас се постига положителният резултат. Затова изборът е важен и определя живота ни. От този малък избор за подаване на глас зависят следващите 4 години.

Stefanini