Похвално

Блогът за похвали

Неочаквана помощ в борбата с коронавирус

Неочаквана помощ в борбата с коронавирус

Ситуацията с коронавируса ни хвана изключително неподготвени. Предполагам, че никой от нас не е предполагал, че ще живее в подобни времена. Основна се превърна грижа за здравето ни. Спазването на противоепидемичните мерки обаче се оказа голямо предизвикателство, тъй като броят на личните предпазни средства рязко намаля, а на места и дори изчезна. Най-голямата помощ тук направи не кой да е, а именно модната индустрия.

Преструктурирането в производството на редица дизайнерски къщи от екстравагантни облекла в шивашки ателиета за предпазни маски и костюми се превърна в животоспасяващ и прекрасен ход. Поднасям големи адмирации на дизайнери като Ралф Лорън, който заяви, че брандът му ще произведе и предостави предпазни средства на лекарите, които се борят с вируса от първа линия. Освен чрез безвъзмездния си труд, той дари и 10 милиона долара в борбата с Covid-19.

Подобен ход предприе и модната къща „Армани груп“, която превърна четири от поточните си линии в основни производители на маски и костюми за еднократна употреба, необходими на медицинските лица. Брандът също се включи в дарителска кампания с немалко средства. Това изобщо не ме изненадва, тъй като най-засегнатата част от света от вируса е именно Италия. Там положението е наистина бедствено и изисква взимане на мерки от всички, дори и от модните гурута.

В България обаче обстановката също е критична и много от родните ни брандове, както и доброволци, се включиха в безвъзмездното шиене на маски. Искам да обърна особено внимание на хората, които и в домашни условия се заеха с мисията да осигурят предпазни средства за всички българи. Няма как да не ги спомена в блога си и да ги поощря с този малък, но искрен и сърдечен жест.

Пандемията определено промени светоусещането ни и ще повлияе трайно върху начина ни на живот. Именно в подобни ситуации виждаме, че можем да бъдем обединени и да си помогнем в името на общото благо. Надявам се цялата тази помощ, очакване или не, да ни помогне да се справим и с тази трудност, за да продължим по-силни по пътя си напред.

Stefanini