Похвално

Блогът за похвали

Трите концерта на ноември

Трите концерта на ноември

За някои идването на ноември е предвестник на коледните празници. Аз обаче не се вълнувам за „най-хубавото време от годината“, защото за мен всеки ден е такъв. Точно затова с ще ви дам рецептата за моето щастливо време – концертите. А през ноември те са точни три, които могат да ви изкефят на макс.

Стартирам от дата 12.11 в НДК, а изпълнителят е унгарският композитор и пианист HAVASI. Това няма да е симфоничен концерт с класически подбрани рецитали. Представете си пънк, рок звучене, много шоу и забава. Има звукови и визуални ефекти, много участници, които създават нещо като Лас Вегас шоу. Заслужава си да бъде чуто и видяно.

Следващата важна дата е 25.11. за съжаление тя обединява и двата следващи концерта, на които искам да присъствам. Но се надявам, че поне ще са от различни часове, така че все пак да успея да хване и от двата.

Първото събитие ще се проведе в зала Арена Армеец и е на хип-хоп изпълнителката с джаз елементи Akua Naru. Тя вече има два концерта в София през последните 5 години, а билетите за тях си спомням, че свършиха много бързо. Причината е в новаторството на гласа ѝ и супер добрите рецензии от критици от целия свят, най-вече заради текстовете на песните и модерния начин на представянето им.

Второто съвпадащо събитие ще бъде в Mixtape 5. То е на дуото Stereo MC’s. Известни от вече над 30 години, те са в стил хип-хоп-денс-фънк, което ги прави много разнородни и с фенове от различни други стилове музика. На мен също ми допадат и затова ви препоръчвам да се докоснете до творчеството им. Ще ви хареса!

Stefanini