Похвално

Блогът за похвали

Левски, Мило Борисов и силата на помощта

Левски, Мило Борисов и силата на помощта

Деветият месец от годината за нас българите е изпълнен с редица важни национални празници. Но тази година, около отбелязването на Съединението и Независимостта, ни се даде нагледна ситуация за това как да се почувстваме като обединен народ.

Едва ли сте пропуснали новината за наводнението на редица карловски и пловдивски села. Също не сте останали безразлични и към хилядите хора, които се опитват да помогнат и дори може би сте част от тях. А днес ще ви разкажа за един от много положителните случаи в иначе неприятната ситуация.

Помощта от държавата и активирането на дарителска кампания за селата Розино, Слати-на, Столетово, Богдан, Каравелово са първите жизненоважни стъпки за възстановяване. Оттам насетне всеки помага кой както може. А ние доказахме, че може да бъдем добро-волци. Браво! Но приятно изненадана останах и от съпричастността и помощта, която дойде от футболните отбори.

Един от тях е Левски София и като привърженик, няма как да не ги похваля. За никого не е тайна, че синият тим е в известно финансово затруднение от няколко години насам заради натрупани задължения. Но след като техен спонсор стана Мило Борисов – създател на хазартната индустрия у нас, нещата някак се промениха към по-добро. Ала не само за тима и неговите отчети. Борисов спомогна каузата „Левски е вечен“. Тя обединява хиляди фенове около идеята за светлото бъдеще на клуба и спорта сред децата. Те пък от своя страна заедно с отбора решиха да се обединят и да помогнат на наводнените карлов-ски села.

В края на месец септември – 26-и, ще се организира благотворителен мач между Левски София и Левски Карлово. Всички приходи от билети ще бъда дарени на бедстващите. А най-хубавото е, че ако не сте от големите фенове или не може да присъствате, а искате да помогнете, билет може да се закупи онлайн и отново да се подкрепи каузата.

Същата инициатива подемат и още няколко футболни отбора. Няма как да скрия гордостта си от факта, че въпреки различията, в името на благото, хората се обединяват. А също осъзнавам, че и помощта и обединението, което Мило Борисов е направил около феновете и клуба, помага за разпръскването на добрината. Колелото вече се завъртя и съм сигурна, че в добро и лошо ще има още много подобни примери!

Stefanini