Похвално

Блогът за похвали

101-годишна тийнейджърка

101-годишна тийнейджърка

Знаете ли коя е най-възрастната тийнейджърка всвета? Тя носи името Айрин Апфел и този месец навършва невероятните 101 години. Защо обаче е наричане така и повече за нейната особа, ще ви споделя в тези редове.

На 29 август през далечната 1921 г. в Ню Йорк се ражда Айрин в семейство на руски и еврейски потомци. Нейният баща се занимава с недвижимо имущество и интериор, а майка ѝ има бутик за дрехи. Именно от тях Айрин наследява артистичното си свободолюбиво мислене.

Тя също се занимава с интериор и заедно със съпруга си Карл се отдават на бизнеса си. Точно това е и причината да не желаят деца. Двамата съпрузи са известни с премерения си ексцентризъм и създават обзавеждане за цели девет американски президенти. Стилът им включва съчетаване на несъчетаващи се неща, както и комбинацията скъпо-евтино.

Карл и Айрин са ходещият пример за работата си. Те стават известни покрай невероятната колекция от дрехи и аксесоари на дамата, показана на изложба в Метрополитън. Така дори на 96-годишна възраст Айрин подписва договор за модел. Причината не е само славата ѝ, както и модният дизайн, с който започва да се занимава, но и мнението, че младите момичета модели не знаят как да носят дрехата. Все пак тя е подвластна на максимата, че не е важна цената или марката, а емоцията, която влагаш, когато е върху теб. Тъй като духът ѝ е млад, Айрин иска да я наричат тийнейджърка, разбира се, осъзнавайки добре годините си.

Госпожа Апфел има много дори афоризми, които ви съвета да потърсите из интернет. За мен тя е едновременно артистична, харизматична и красива. И в тази връзка завършвам с нейните мисли, че красотата я създава всеки с присъствието и самоувереността си, с дрехите които носи, защото има много красиви лица, обезличили се в ежедневието.

Stefanini