Похвално

Блогът за похвали

Доброволци за пример

Доброволци за пример

Националният ни празник мина, но любовта на българите към родината остава! Поредно доказателство за това е чудесна инициатива, която успя да се реализира на 22 март в покрайнините на втория ни най-голям град – Пловдив. Пиша този текст не само, за да насърча и останалите ни сънародници да последват примера, но и за да изкажа благодарността си към стореното. Защото вярвам, че всяко добро трябва да се цени!

Инициативата, за която ви пиша, е издигането на 70- метров пилон с огромно българско знаме. Това е един от най-високите в страната и със сигурност пионер в Пловдивския регион. Средствата по целия проект са осигурени от местен строител, както и от българи, живеещи в Чикаго и пловдивчани. Имената на всеки от тях е изписано на специална плоча, която е поставена под пилона. Заслужават си, напълно!

Аз обичам да виждам националното ни знаме и понякога се чудя защо не присъства повече по обществените ни сгради? В много други страни хората се гордеят с националните си символи, а ние сякаш ги крием. Точно затова съм щастлива, че толкова високо ще се рее трибагреникът и ще ни напомня кои сме.

Ако искате и вие да направите нещо красиво, то не е необходимо да инвестирате толкова пари. Вижте за организации, на които може да помогнете с труда и времето си – това е достатъчно. Или пък поне направете най-малкото – сложете националното ни знаме на балкона, пред къщата си, на автомобила. И не се притеснявайте, как ще изглежда, защото това трябва да е нормална гледка.

Нека бъдем с добри сърца, да вършим добри дела и да живеем в добър свят – доброволци за пример да сме!

Stefanini