Похвално

Блогът за похвали

Няколко полезни навика

Няколко полезни навика

Обръщали ли сте внимание как се храните? Дали го правите механично или се наслаждавате на храната? В този текст в блога ще ви накарам да промените начина си на хранене, за да разберете колко благоприятно ще се отрази той на фигурата и здравето ви.

Започнете с отпускане и осъзнаване на процеса, който следва. Отделете си малко повече време, поне първите пъти, докато свикнете с практиката. Подгответе храната, която сте избрали и я сложете пред вас. След това затворете очи и бавно поемайте хапка по хапка, като се опитвате да усетите всеки вкус, сок, аромат, който идва от яденето.

След като сте извършили това действие, се настройте, че храната, която сте приели, ще помогне за здравето на тялото ви. Избийте си мисли като „това ще ми се залепи на корема“, „ама много калории е“, „то е вредно“. Подобни разсъждения ще ви карат да се чувствате виновни и да страдате при хранене. А това не е целта!

Накрая се погледнете в огледалото и си кажете, че похапването ви се е отразило много добре на кожата, излъчването, теглото. Заедно с този процес, включете и медитация на отпускане на мускулите, а така и на напрежението. По този начин тялото ще изразходва енергия там, където трябва и както трябва.

Ако искате да разберете повече за цялата практика, споделям ви видео с нея. Тя е на йога учителя и мотиватор Милена Голева. Аз я пробвах и ми допадна много!

https://www.youtube.com/watch?v=UL6MPsyzDWY&ab_channel=%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0

Stefanini