Похвално

Блогът за похвали

Училище за русалки

Училище за русалки

Няма момиченце, което да не си е представяло, че е приказна принцеса и живее необикновен живот. Като например на русалка, която едновременно плува в морските царства, а после свободно се разхожда из красивата земя. Възможно ли е тази мечта да се сбъдне наистина? Отговорът е да, и то в България!

Подобно изживяване може да получите в София, а често и в Пловдив и Бургас. Опцията се предлага от специално училище за русалки, което учи на техника за плуване с мноноплавник и с красива русалска опашка. Класовете са подходящи за малки и големи, които имат желание да влязат в приказния подводен свят.

Ползите от придобиване на подобно умение са както за коремните мускули, така и за краката. Помага за изграждането на грациозна стойка във и извън водата. Също така подобрява умението за задържане не въздуха под вода, развива белите дробове и най-важното – доставя невероятно запомнящо се удоволствие.

Тенденцията за плуване като русалка навлиза от Южна Корея и е като цяло голям хит в Азия. Дори там се поставя световен рекорд за най-много русалки, плуващи заедно в басейн. Определено постижение, за което съм си мислила, че е невъзможно. В България към момента има само едно училище за русалстване, но като гледам истерията по него, много скоро бройката им може и да се увеличи.

За мен също представлява интерес включването в класове за русалки, ала за съжаление не съм от никой от големите градове, в които има часове. Но въпреки това ще отделя поне един ден от иначе скучното ми ежедневие, за да си подаря подводното изживяване. За целта ще ми е необходима само хавлия, монопланик, който се надявам бързо да заменя с опашка, голямо желание и вяра, че мога да бъда част от приказка. Хайде, ще плуваме ли?

Stefanini