Похвално

Блогът за похвали

Упражнения за бъдещи актьори

Упражнения за бъдещи актьори

Всички, които са се насочили към актьорското майсторство, трябва да знаят, че не е достатъчно само да подготвите персонаж преди представлението. Необходимо е да имате и инструментите като гласа, тялото и емоции, които да разкриват действието. За тях се необходими тренировки и аз ви споделям някои, като отбелязвам, че ги получих от един записан курс преди години.

Емоционално обучение. Необходимо е за правилно възприемане на емоциите. Трябва да опитвате да намерите състояние, подобно на това, което имате в образа. За да го откриете, е необходимо стимулиране, като при масаж. Затова масажирайте всяка част на тялото в детайли, за да достиганете това състояние. После започнете да си го представяте и да играете. Създавайте пространства, създавайте характер в него, като същевременно оставяте емоциите си да текат.

Обучение за изразяване на тялото. Напишете на хартия всички части на тялото, които можете да премествате, отгоре надолу, отдясно наляво или както искате, но с логичен ред, защото в противен случай ще бъде по-трудно. Веднага щом го имате, създайте знаци, които имат двигателна точка в тези части на тялото. Може да пробвате и упражнението като оцветите лист хартия и по-късно направете с тялото това, което ви дава този цвят.

Обучение по вокална техника. Ако нямате добра вокална техника, гласът ви няма да се чуе и да провокира емоция. Затова трябва да упражнявате дикцията и проекцията на гласа в пространството. За правилно изразяване, можете да четете текст и да казвате всяка сричка с чувство и изразност на лицето. След това да препрочетете текста с писалка хоризонтално в устата ви.

Друго силно препоръчително упражнение е да стимулирате диафрагмата като малко по малко гласът ви да излиза оттам. Необходимо е да поставите около 4 килограма в зоната точно под пъпа. Докато лежите на пода може постепенно да увеличавате теглото с всяко число, което кажете, докато достигнете числото 200 например.

Stefanini