Похвално

Блогът за похвали

Златен глобус и България – възможно е

Златен глобус и България – възможно е

Тези дни навсякъде по медиите се върти една голяма новина – тази за номинирането на Мария Бакалова за престижните награди „Златен глобус“ в категория за най-добра актриса в мюзикъл или комедия. А постижението е, че това е първата и единствена за момента българка, получила толкова голяма отличие, дори и само с влизането ѝ в списъка.

Мария се въплащава в образа на дъщерята на Борат и нейната героиня претърпява сериозна трансформация. Интересното е, че всъщност тази трансформация е била реална, тъй като на актрисата ѝ се наложило в продължение на една година нонстоп да бъде в роля. Такъв бил договорът, който ограничавал дори контакта с близките ѝ.

Друга интересна подробност е, че докато вървял снимачният процес, Бакалова била поставяне е различни ситуации. Тя трябвало да импровизира в агресивна към нея среда и да бъде забавна. Има и редица други актьорски похвати, които се тиражират като особени, спомагащи за изграждането на образа и характера. Доколко са верни, не знам, но определено са интригуващи.

Каквото и да се е случвало по време на снимките, резултатът е на лице. Нашето момиче, което е едва на 24-и години, е най-свежото лице не само в„Борат“, но и в Холивуд. Нейното име е наредено сред редица известни актриси, за които само сме си мечтали да се докоснем. Усилия, талант и може би малка доза късмет са ѝ помогнали да се изкачи толкова нависоко в професията си.

И тъй като блога ми е за похвали, исках този материал да го отделя на младия талант, който постига всичко. Нека Мария бъде вдъхновение, не само за актьорите, но и за всички мечтатели. Няма значение откъде идваш, щом носиш надеждата с теб и си упорите, ще постигнеш всичко.

Stefanini