Похвално

Блогът за похвали

Мъжкото и женското приятелство

Малко са силите на този свят, които са по-силни от приятелството между хората. Любовта навярно е по-мощна, както и семейната връзка, но те са друга тема на разговор. Днес акцентът пада върху приятелствата, но не какви да е, а мъжкото и женското приятелство.

Аз съм жена и смея да твърдя, че имам вече някакъв натрупан житейски опит. Харесва ми да наблюдавам хората и да ги анализирам от време на време. И знаете ли до какви изводи стигнах? Сега ще ви разкажа.

men-firendsМъжете са по-верни приятели и са по-искрени. Освен това са по-забавни и могат да се шегуват със себе си много повече. Разбира се, че и при тях има индивиди от типа drama queen, но са по-рядко срещани. Мъжете са по-дълготрайни като приятели, защото не се карат толкова лесно и дори да не се чуят три месеца, знаете ли как ще протече следващият им разговор? Ето така:

– Ало, как си? Хайде, да ритаме вънка.

– Добре, идва след 30 мин.

Без въпроси от типа, защо е минало толкова време, защо не се сещаш за мен, какво не е наред и т.н. Защото точно такива наблюдаваме често при жените. Ние сме по-емоционални, каква изненада, а?

Женското приятелство е по-екстровертно и насочено навън. Ние искаме комуникация, искаме връзка и усещане, че сме желани. Не понасяме да ни оставят за цял месец и след това да ни се обадят сякаш нищо не е станало. Затова сме по-чувствителни и следователно по-раздразнителни.

Мъчно ми е да го призная, но мъжете май са по-добри приятели от жените. Стига да няма сконфузни ситуации, при които единият от вас има по-специални чувства, а при другият не, тогава запомнете следното. С мъже около вас ще ви е по-забавно, по-неангажиращо и по-сигурно. С жените приятелки ще се чувствате по-уютно, по-специално, но с тях ще налага да влагате повече внимание и старание за поддържане на „връзката“ ви.

Stefanini