Похвално

Блогът за похвали

Адмирации и за колекторите в бизнеса

ZG_WorkshopВ търсене на хубави неща, които заслужават похвали, попаднах на Асоциацията на колекторските агенции в България, чиито председател е Райна Миткова-Тодорова. Тъкмо реших да не се забутвам в сайтове за компании за управление на дълговете (защото нали всички знаем от новини и от личен опит, че в този бизнес няма нищо похвално), когато случайно попаднах на ЕОС Матрикс. Първо ми направи впечатление логото на компанията – EOS, което бях виждала някъде. Първоначално не успях да си спомня къде, но когато влязох в сайта им и разгледах контактите, веднага се сетих – при едно мое пътуване в Хамбург, Германия. Доста добре си спомням, че видях логото няколко пъти, даже си спомням, че направих няколко коментара по този повод. Та и затова ми е останало в главата.

ЕОС е немска компания за управление на вземания, която има клонове в над 20 страни по света. Присъствието й в България единствено може да вдигне летвата на подобни услуги и да разбие представата за събирането на дългове като мутренско занимание. С агенция като тази остават назад в миналото мафиотските изпълнения, които сме свикнали да асоциираме от киноекрана, а и от българските новинарски емисии. Дошли са немците да ни научат на ред и дисциплина… и как се събират задължения.

ЕОС Матрикс, под ръководството на Райна Миткова-Тодорова и Тихомир Вълчев, работи с висок професионализъм като превръща събирането на задължения в една чисто финансова сделка, в която страната на задължението сключва изгоден индивидуален договор за изплащане на дължимото по предварително уговорен план. Клиентите вече няма да се притесняват за вноските и времето за плащане, тъй като те ще бъдат изцяло съобразени с възможностите им. Освен това служителите им ще ви потърсят, ще ви обяснят подробно за какво става въпрос и с готовност ще отговорят на всичките ви въпроси.

Изумена от добрите отзиви, нямаше как да не седна и да не напиша няколко реда. Първо, защото това бе преди години болна тема за българина и е добре да се адмирират положителните постъпки в тази посока. Радвам се, че малко или много България е тръгнала по пътя на прогреса. Ще отбелязвам в блога си подобни явления в бизнеса, обществото или в социалната сфера, които показват, че се превръщаме в една европейска за живеене държава.

Stefanini