Похвално

Блогът за похвали

Да обичаш и уважаваш себе си

Да обичаш и уважаваш себе си

Самолюбието или да обичаш себе си, да се уважаваш, е онова качество, което всички трябва да развием перфектно. То е повече от действие, защото е умствено и емоционално състояние, в което се чувстваме добре със самите нас. Начинът, по който се самоопределяме, влияе и върху начина, по който се отнасяме към другите и по който се справяме с проблемите.

Самолюбието е, така да се каже, състояние на признателност, което възниква докато правим неща за себе си. Както например инвестираме в нашето психологическо, емоционално и духовно развитие. Това включва грижа за тялото, четене на вдъхновяващи слова, споделяне на време с близки и наслаждаване на дейности, които обичаме да правим сами.

Самолюбието изисква грижи и расте чрез действия, които ни правят зрели. Когато действаме, защитавайки своите интереси и ценности, когато започнем да приемаме своите слабости и силни страни нормално и нямаме нужда да обясняваме недостатъците си.

„Докато не оцените себе си, няма да цените времето си. Докато не оцените времето си, няма да направите нищо с него. “ – М. Скот Пек.

Stefanini