Похвално

Блогът за похвали

Цветът на 2020 е цветът на поколението Z

Цветът на 2020 е цветът на поколението Z

В края на миналата година Pantone публикува своя годишен доклад за това какъв ще бъде цветът на 2020 – класическо синьо.

Този син нюанс е дълбок и дава спокойствие, увереност и вяра. Едновременно с това описва и безкрайното море, съпоставимо с многобройните възможности пред нас. Синьото е цветът на мечтите, но преди всичко е отражение на поколението Z – дигиталните деца.

Класическото синьо дава и самоувереност, необходима ни в ерата, пълна с несигурност, екологична и икономическа криза, социален хаос на всички континенти. Голямата динамика и бързината на всичко случващо се, оказва влияние най-вече върху поколението Z, което изпитва тревожност и често достига дори до депресивни състояния.

Имайки предвид и този контекст, екипът на Pantone представя цвят, който призовава за спокойствие и се стреми да бъде нежен. С дълбокия си резонанс, Pantone 19-4052 класическо синьо, някак си създава впечатление за полагане на здрава основа. Това ни насърчава да погледнем отвъд очевидното и да променим начина си на мислене, предизвиква ни да се задълбочим в себе си, да развием нашата перспектива и да отворим потока на комуникация със света.

Stefanini