Похвално

Блогът за похвали

Фондация Аз съм и желанието да помогнеш

528915_1428247997392319_323860805_nСигурно вече сте чули за Ива Механджийска – момичето, което след близка среща със смъртта, реши да направи своя фондация и да помага на деца, лишени от родителска грижа, както и на хора с тежки заболявания или трайни увреждания. Похвална инициатива според мен, подхваната от точния човек, който знае какво е да си в трудно положение  и да имаш нужда от подкрепа.

Механджийска успя да събере много хора около каузите на фондацията си, сред които и лица, познати ни от малкия екран и подиума – Елеонора Манчева, Йоко Захариев, Диляна Попова, Деси Банова, Никол Станкулова, актьорът Силвестър, Светослав Кантарджиев и много други.

Около Коледа беше организирано и първото събитие, събраните средства от което отидоха към децата от социални домове. То беше под формата на благотворителен търг, в който някои от гостите даряваха предмети, а други ги купуваха. Но съдейки по сайта на фондацията, това събитие е било само нейният дебют – тя смята да работи не само за финансовата подкрепа на децата и страдащите от увреждания и тежки заболявания, но и да им помага морално, емоционално и духовно, както и да защитава интересите им правно.

Радвам се, че има хора с голяма душа у нас, които с такова силно желание и енергия се впускат да работят и да помагат на най-беззащитните и уязвимите. Ако материалът ми ви е станал интересен, можете да научите повече за фондацията на www.imfoundation.eu, както и ако имате възможност – да направите дарение 🙂

 

Stefanini