Похвално

Блогът за похвали

Медали за жени

Медали за жени

След тази невероятна гордост, която ни донесоха Олимпийските игри в Токио, няма как да не напиша истински похвален материал в блога си. Все пак това е и най-големият ни успех от 13 години насам – по брой и вид спечелени метали. А още по-изненадващото е, че те дойдоха от жени и то в най-тежките и мъжки спортове. Въпреки това, аз искам да поздравя всички родни спортисти, които успяха да се преборят и класират – вие сте безценни.

Но сега ви припомням: златните Ивет Горанова, Стойка Кръстева и ансамбълът по художествена гимнастика от Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс, сребърната Антоанета Костадинова , бронзовите Евелина Николова и Тайбе Юсеин. Ето това са имената, които се записаха във вечната спортна история и в нашата родова памет. Честити да са!

Когато ги прочетохте, ви направи впечатление, че са само жени, нали? А и сигурно по медиите сте чули това многократно. Появиха се и много меме-та, които осмиват мъжката част и възвеличават нежния пол, който е шампион на най-големия и престижен спортен форум. Несъмнено жените заслужават бурни аплодисменти и поклон, но трябва и да послужат като пример и стимул.

След тези успехи се надявам, че много малки момичета ще поискат да се запишат за конкретен спорт, защото имат доказателство, че мечтите се сбъдват. Много и подрастващи момчета ще направят същото, защото искат да докажат, че са по-добри. Именно този стремеж за успех разпалват подобни олимпийски постижения и той трябва да се поддържа.

Сега са медали за жените, но утре ще е обратното. Най-добре обаче да са за всички заслужили, без значение от пола. Затова нека покажем на какво сме способни и на следващата Олимпиада в Париж през 2024!

Stefanini