Похвално

Блогът за похвали

Гледам и не вярвам…

Готова съм да се хвана на бас, че няма и един от читателите на блога ми, който да не е чувал култовата реплика на проф. Юлиан Вучков: Гледам и не вярвам на ушите си.

lichnoЕ, в подобна на професора ситуация изпаднах и аз, когато гледах предаването на Люба Кулезич. Накратко – беше поканила в студиото момиче, чийто баща е починал и оставя като наследство почти сто хиляди лева дълг към банка. Момичето майка на две малки деца, едвам свързва двата края, познайте дали може да обслужва кредитите. Заедно с момичето гост на предаването беше и един депутат от левицата, по думите на Кулезич е доста известен, аз за първи път го виждах. Та въпросния народен избраник, освен че се ангажирал с каузата да стане инициатор на законодателни промени, които да урегулират отпускането на банкови заеми, приел присърце съдбата на младата майка и решил да й помага при погасяването на вноските – по думите му, докато е жив и здрав.

Ще кажете политически пиар преди изборите за европарламента. Е, то е ясно, че не може да има и такъв елемент в подобен акт. Само че по-важно в случая е не това, какви са подбудите, а какви ще бъдат резултатите. А за тях може да кажем едно голямо браво.

Една млада жена и децата й няма да останат на улицата, без жилище, защото банката им го е взела. А що се отнася до рекламата – дай боже повече хора, занимаващи се с политика, да започнат да се рекламират по този начин. А ние да се чудим как е възможно това. 🙂

 

Stefanini