Похвално

Блогът за похвали

Книгите под 7-те тепета

biypq7X4TВчера се бяхме разбрали с едни приятели да се срещнем на центъра на Пловдив. Къде да се чакаме, къде… и съвсем нормално решихме да е пред Пощата. Отивам аз в определения час и се оказва, че съм първа. Не се учудих, даже очаквах нещо подобно.

Намерих си обаче страхотно занимание за минутите свободно време – разглеждах книги!

Оказа де, че на центъра града ни са се появили около 10-на огромни бели шатри и между другото останах много изненадана, като ги видях. В тях се бяха настанили любезни хора, които се оказаха представители на различни издателства. Всички изложители показваха книгите от своя асортименти и ги предлагаха с определена отстъпка. Намаленията, доколкото видях, бяха между 20% и 50%, което е повече от супер. Заприказвах се с 1-2 души и ми направи изключително добро впечатление, че хората зад щандовете познават книгите си много подробно. Казваха ми по нещо интересно за всяка една, за която питах. Подобно отношение не винаги се среща в книжарниците, защото продавач-консултантите там няма как да са чели всичко изложено. Физически е невъзможно и ги разбирам.

По принцип знам, че в града ни се провежда Алея на книгата всяка пролет през последните години. Тази година обаче съм пропуснала датите (8-14 юни), когато ще се състои събитието и съвсем бях забравила, че мога да очаквам нещо подобно. Затова останах приятно изненадата и определено си намерих интересно занимание, докато чакам групичката ми да се събере. Дори си купих 2 готини книжки. Сега чета първата от тях, но не ми се иска да ви казвам кои са те. По принцип не съм от хората, които обичат да споделят какво четат. Мисля, че това е нещо лично, което не е необходимо да се знае от всички. Все пак много ще се радвам, ако някой от вас ми сподели дали е бил на Алеята на книгата в Пловдив, хареса ли ви и купихте ли си нещо книжно?

Иначе адмирации за събитието и поредната хубава инициативата под тепетата 😉

Stefanini