Похвално

Блогът за похвали

Похвала за работата в Happy и благотворителността

Днес се замислих по темата за благотворителността и доколко тя е популярна в България. Колко странно е да пиша за това през летните топли дни, нали? Толкова сме далеч от Коледа и онези моменти от годината, когато сме по-благотворително настроени.

Аз обаче намерих източник на вдъхновение… в образа на свой приятел. Толкова му се възхитих, че не издържам да не отправя голяма, голяма, та чак огромна похвала по негов адрес. Нека ви разкажа историята му, като започна от самото начало.

unicef_baby2Името му е Кирил. Студент е последна година в УХТ Пловдив или иначе казано Университета по хранителни технологии. Това обаче не е толкова важно, по-съществено е с какво се занимава…

Започна работа преди година-две в известната верига ресторанти HappyBar&Grill като помощник сервитьор без опит. В началото му беше трудно да хване ритъма на работа и да свикне със стандартите, които е необходимо да покрие. Налагаше му се също така да съвместява умело работата с ученето, което никога не е леко начинание. Кирил обаче извади голям късмет, защото попадна на разбран работодател с гъвкави условия откъм работно време. След трудностите в началото, сега е много доволен от настоящото си положение. Предстои му дипломиране и повишение! Видяхме се онзи ден на кафе и не спря да ми се хвали и да ми обяснява колко много допълнителни социални придобивки ще получи с професионалното си израстване и как се надява скоро да стане част от бонус програмата за „Лоялни служители“. Щели да го пращат по разни обучения, семинари и какво ли още не. А междувременно се съгласил с увеличението на заплатата си всеки месец да дарява макар и символична сума за UNICEF.

Аз се сепнах, като чух това! Ама може ли така, веднага го попитах…

Да, не е проблем. Не само че лесно можеш да даряваш колкото средства пожелаеш, но при желание от твоя страна може да станеш и доброволец. Happy ще те подкрепи, защото самата фирма също прави ежегодни дарения и е официален партньор на УНИЦЕФ за България. Е, това, ако не заслужава огромна похвала, не знам кое 😀 Признавам си, че след чутото Happy определено ми се издигнаха в очите. Вече ги виждам като компания, която хем е социално ангажирана, хем държи на доброто отношение и развитието на своите служители. Браво!

Stefanini