Похвално

Блогът за похвали

Новите пеещи фонтани в Пловдив

Едва ли са останали много хора в Пловдив, които да не са видели новите ни Пеещи фонтани. Аз не можах да отида на откриването им, защото съседката ми изпращаше абитуриент и празнувахме. Приятели, които са били на откриването обаче, ми разказаха, че било красиво, интересно и много хора присъствали.

Аз минах няколко дни по-късно, за да ги видя, но изчаках да събера малко повече впечатления преди да изкажа генералното си мнение. То се оказа доста съвкупно, но ще опитам да го обобщя в няколко изречение.

2015-06-01_153839Първо, фонтаните наистина са станали красиви и е похвално, че проектът беше приключен на време. Харесва ми също така, че Градската градина в Пловдив събира все повече посетители. По-добре е младите да ходят там, отколкото да скачат от кафене в кафене.

Второ, знам, че се осъществява контрол и има общинска охрана на мястото, но моля ви, следете по-зорко майките и децата там. Все пак това са фонтани, а не басейн, в който малчуганите да се къпят. Ако трябва, сложете табела с надпис „Къпането забранено“.

Трето, искам да отправя послание към хората, които посещават Пеещите фонтани. Моля ви, не паркирайте колите си на ул. Авксентий Велешки. Стават задръствания, а все пак в района има живущи. Тази улица не е предназначена за паркинг, тя е тясна. Оставете колата си някъде по-надалеч и повървете пеша, все пак лятото е време за разходки.

Иначе самите фонтани са страхотни. Харесва ми как е станало и съм сигурна, че много хора ще им се радват години наред. Между другото стълбите на „Каменица“ и надписа Пловдив 2019 също ми допадат. Прави ми впечатление, че всеки път като мина оттам, разни хора се снимат, така че явно се харесат и на другите.

Като цяло Пловдив се развива и това безмерно много ме радва. Отправям днешната си похвала за всичко, което се случва за облагородяването на града 🙂

Stefanini