Похвално

Блогът за похвали

Любимите ми вкусотиики-глезотиики за хапване пред компютъра

Не знам за вас, скъпи читатели, обаче аз имам един голям навик – да ям пред компютъра. Застоя ли се час-два пред монитора и вече ми се иска да посегна към нещо сладичко, соленичко, киселко, хрупкаво, плодово или каквото и да е. Много трудно устоявам, но за сметка на това съм си съставила списък с храни, които да са маааалко по-полезни. Или поне се водят за такива. Ето ги и тях:

1) плод – ябълки, праскови, мандарини и други цитруси, киви, банани… каквото имам под ръка. Режа си един плод, дават на тялото си доза витамини и вече се чувствам като чисто нова, готова за компютърни подвизи. Ако нямам пресни плодове под ръка, оглеждам се за сушени – те също са вкусни и удобни за похапване.

2) кафе, капучино, лате, мляко с какао – може и горещ шоколад, стига да е топла напитка с приятен аромат, която да ми се услади сладко-сладко. Действа ми успокояващо и отпускащо на нервната система.

shutterstock_donut_on_computer__medium_4x33) ядки – бадемчета, орехи, кашу, фъстъчки, леблебия… старая се да са сурови ядки, ама като няма такива, прибягвам до каквото ми е под ръка.

4) шоколадче, тортичка, вашличка, бисквитка… – добре де тези не са от най-здравословните, но какво да ви кажа. Човешко е да се поддаваш на изкушението поне от време на време. Който не го прави, не знае колко много губи.

5) Соленки и солетки – когато ти се хрупа, но не ти се посяга към чипса или снакса. Тогава солетките са най-оптималния и удачен избор. А има и дни малки гевречета, които са също много вкусни и хрупкави 😉

6) Кисело мляко – вкусно е, засищащо и изключително удобно за хапване ей така, между другото.

Толкова от мен, ако вие се сещате за още нещо, което да е подходящо, добавете го в коментар. Ще се радвам 🙂

Stefanini