Похвално

Блогът за похвали

Проблеми с химическото

dry cleanerИмам една велурена чанта и много си я харесвам, защото е страшно комбинативна. Има светло бежово, черно, тъмно кафяво, но са съчетани по много добър начин и не изглежда никак претрупана. Отива си с почти всичките ми есенно-зимни дрехи и поради някаква моя приумица реших да си изчистя и прибера, за да ми е готова, когато пак стане по-студено и дъждовно.

Та, чантата ми е велурена, май забравих да го спомена и малко я бях изцапала последния път. Затова започнах да се чудя как да я почистя преди да си скатая на сигурно. Не исках да я пускам в пералнята от страх да не я съсипя… затова реших да я занеса на химическо.

И я занесох! Да обаче жената там ми казва, че не може да я оправи, защото или велурът ще се съсипе или частите на чантата ще се разлепят.  Честно казано не ми се рискува нито с едното, нито с другото. Ако ми я съсипят, няма да ми я платят или да ми купят нова… и сега не знам какво да правя. Май ще се опитвам да я чистя в домашни условия. В легенче със сапунче или каквото там намеря. Дано само не я съсипя аз накрая от немай къде.

Ей, женски неволи и проблеми. Край нямат всичките подобни ситуации които ни усложняват живота…

Stefanini