Похвално

Блогът за похвали

Най-красивата абитуриентка

Най-красивата абитуриентка

Всички ние обичаме титлите и призове, особено когато става въпрос за такива, свързани с външността ни. Причината според мен се дължи на факта, че това е даденост, която не зависи изцяло от нас и затова си заслужава да се гордеем с нея. По тази логика се организират и хилядите конкурси, които определят най-красивите сред дамите и господата.

Постепенно тенденцията се разраства и вече се прехвърля във всякакви други направления. Имам предвид, че красотата се измерва при студентите, абитуриентите, служителите и къде ли още не. Тъй като интересът и за участие, и за проследяване на резултатите, е голяма, много организации, заведения, дори медии организират подобни надпревари.

Така аз открих и класацията на dir.bg. От медията за 14-а поредна година търсят най-красивата абитуриентка на България. За целта момичетата изпращат своите снимки на фейсбук страница и кратка информация за себе си. По този начин и потребителите на социалната мрежа имат възможността да гласуват. Но крайното решение е на специално избрано жури.

Тази година надпреварата наистина е била голяма, тъй като има подадени над 3000 кадъра на хубави завършващи девойки. Месец след техния бал, вече има и обявена победителка. Нейното име е Цветелина Джонова. Съвсем скоро тя ще даде първо официално интервю за себе си и медийното и обществено внимание ще се съсредоточат върху нея.

Победителката на мен ми допада, защото вече е приета да учи в престижен университет в Европа. По този начин тя стимулира за участие и други девойки, но не единствени с красотата си, а и с образованието си. А ние се нуждаем от подобни добри примери.

Stefanini