Похвално

Блогът за похвали

Вдъхновяваща любовна история

Вдъхновяваща любовна история

Любовта няма граници. И затова е най-голямото чудо на света. Чували сме за хилядите вдъхновяващи истории за човешките животи, спасени от любовта. Ромео и Жулиета и сагата на техните семейства е една от трагичните, но и много възвишени. Дали обаче и днес има подобни случки? Наистина ли любовта побеждава всичко?

По медиите в момента се тиражира точна такава вдъхновяваща любов. Тя е свързана с мъж и жена, съпрузи. Мъжът се разболява от Алцхаймер и постепенно забравя, че има съпруга. Но неговата половинка не се отказва. Тя напуска работа и става негова болногледачка на пълен работен ден.

След няколко тежки години, мъжът наистина вярва, че жената, която се грижи за него, е просто медицинско лице. Но това не му попречва той да се влюби в нея и отново да ѝ предложи брак. Заради заболяването семейството бърза отново да организира сватба, въпреки че двамата са законни съпрузи.

Прекрасно тържество, вълнение и емоции. През цялото време мъжът си спомня коя е новата му любов, без да подозира, че всъщност това е любовта му цял живот. Тук няма напълно щастлив край, защото малко след тържеството, мъжът се влошава и състоянието му е нестабилно. Но е прекрасно как любовта го е поддържала и му е далата този тласък и капка нов живот.

Аз се просълзявам при такива действителни истории. Тук его няма, личните цели и интереси остават на заден план. Любовта тържествува и показва колко е прекрасно да сме хора, за да изпитваме, даваме и получаваме това върховно чувство, което сгрява всяка клетка в тялото ни. Ако и вие знаете подобни примери, споделяйте, защото имаме нужда от вдъхновение и да повярваме в истинските чудеса.

Stefanini