Похвално

Блогът за похвали

Новата хитова детска книга

Новата хитова детска книга

На пазара от началото на месец юни ще се пусне нова детска книга, която със самото си обявяване стана хит. Не знам обаче дали в положителния, или отрицателния смисъл е нейната известност, затова ще ви оставя сами да прецените. Тя е написана от самата Меган Маръкл и представлява животът на баща и син през очите на майката.

Всъщност идеята за подобно четиво се ражда от поема, която бившата актриса е написала за Деня на бащата и месец след раждането на сина си. Тя е посветена на нейния съпруг – принц Хари. Затова херцогинята решава да разшири своето вдъхновение и да го превърне в цяла илюстрирана книга за деца и техните родители.

Идеята е наистина добра, още повече, че в кралското семейство също е имало подобни инициативи. Самият принц Чарлз е написал детска книга, приходите от която са дадени изцяло за благотворителност. Може би по стъпките на своя свекър и Меган решава да предприема подобно действие, но дали ще дари парите – все още не е известно.

Премиерата ще бъде на 8 юни, а книга ще се казва „Бенчи“. Това, което предизвика истинска критика в англоговорящите страни, бе фактът, че Маркъл се е подписала с титлата си – Херцогиня на Съссекс. И всичко това, точно след като обяви, че не харесва монархията, титлите и начина им на действие. Скандално, наистина, но дали пък това няма да изстреля четивото още нагоре?

Едно е сигурно – всички чакаме да прочетем новата детска книга, олицетворяваща новото амплоа на Меган. Надявам се, че щом е създаде от сърце и е вдъхновено от истинската ѝ любов към нейното семейство, то несъмнено тези силни чувства ще се усетят и от читателите. А вие бихте ли попълни детската библиотека с „Бенчи“?

Stefanini