Похвално

Блогът за похвали

С тримери за трева имам градината на Алиса

Тримери  за трева в моето ежедневие? Звучи странно, знам, но именно тези нови и модерни машинки ми позволиха да реализирам една детска мечта, която ми беше като фикс идея. Още от много малка, след като вече бях прочела „Алиса в Страната на чудесата“, не спирах да мечтая за градина, която да носи вълшебния дух на книгата.

Колкото и да се молех на баща ми да сложим поне едно зайче или някаква градинска фигурка, отговорът му винаги беше един и същ – че няма косачки за трева, които да минават през ненужните украси по тревата. Може би наистина имаше своите причини, защото всеки път преглеждаше за паднали по-големи клони или камъни преди да започне да коси. И въпреки това, невъзможността да имам своя градина от Алиса, ме караше да я искам все по-силно.

Когато поотраснах, изявих желание аз да отговарям за поддръжката на двора, с тайната надежда, че ще реализирам мечтаната градина. Баща ми обаче не ми позволи, като ми заяви, че косачките за трева не са уред, с който малките момичета лесно боравят. Ех, защо не знаех тогава за тримери за трева? Толкова исках да аранжирам двора и да пренеса себе си и семейството си в чудния свят на Алиса.

Годините си минаваха, а моето желание за приказна градина не намаляваше. Сега ако отворя старите си скицници, ще намеря десетки рисунки на това, което исках да реализирам. И продължавах да рисувам. Визиите бяха различни, но всички носеха настроението на книгата. Исках да се пренеса там не само във фантазиите си.

След време отидох на гости на една моя приятелка в Англия, която беше заминала там по обменна програма. Къщата, в която беше отседнала, имаше прекрасен двор, целият декориран с най-различни украси. Впечатлих се. А за мое най-голямо щастие видях един от градинарите да коси покрай градинските фигурки с особена машина. Отидох и го попитах. Отговорът беше тримери за трева!

Като се прибрах в България, започнах да проучвам дали мога да се сдобия с подобно нещо и тук. Оказа се, че изборът въобще не е малък, а най-добрите продукти се предлагали в Зелена линия. Бензинови косачки за трева, електрически косачки за трева, тримери за трева, поливни системи, барбекю за градина – въобще всичко, от което се нуждае един двор.

Еми да, осъществих си мечтата и пренесох духа на любимата си книга в градината си. Сега всеки път, когато си почивам там, се пренасям в Страната на чудесата. А моето чудо бяха тримери за трева.

Stefanini