Похвално

Блогът за похвали

Успехът на котарака Румен

Това е историята на една котка – от породата британска късокосместа. Собственичката му решава, че ще е забавно да му направи фейсбук страница и да публикува снимки и кратки истории от неговото порастване, развитие и бели. Започва семпло и с голяма доза чувство за хумор, като пише от негово име. Себе си, собственичката на котката нарича – чистачката на тоалетна – „Ч.Т.“. И така от дума на дума, последовател след последовател, котаракът Румен и особеният му котешки правопис и чувство за хумор са следвани от хиляди души, които се забавляват на разказаните истории.

Днес котето е увековечено на чаши, календари, картички, а вече има и цяла книга с едни от първите му бели и разсъждения по темата. А интересът към това издание е повече от впечатляващ.

А тайната на успеха на този нестандартен блогър е именно това – че е нестандартен и че е изключително забавен, положителен и в същото време с наслаждаваме на сладки снимки на коте. Абсолютно правилната комбинация за споделяния на постове във Фейсбук.

И ето, че това малко, сиво коте, с оранжеви очи днес се е превърнало в известен блогър, който забавлява и освежава деня на стотици хора. Дали това е успех? Ако питате мен да. Дали жената, която седи зад тази страница може да бъде обвинена в комерсиалност? Аз лично не мисля. Тя просто е направила нещо забавно, а след като има интерес от това – защо да не се възползва. Все пак са твърде малко нещата, които ни развеселяват в сивото ни ежедневие. А защо да не се позабавляваме на едно сиво коте и неговите разсъждения и бели?

Stefanini