Похвално

Блогът за похвали

Личността на Орлин Алексиев

Орлин Алексиев е роден на 19.02.1967г. Завършва специалност Право в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Магистър е по бизнес администрация в Нов български университет и защитава докторантура по икономика и управление. Член е  на ПП ГЕРБ.

Той е общински съветник в Столичния общински съвет (СОС) в настоящия мандат 2015-2019г. Участвал е в местния парламент на София и през мандати 2007-2011г. и 2011-2015г. В момента е председател на Постоянната комисия по финанси и бюджет и член на Постоянната комисия по икономика и собственост на Столичния общински съвет.

Една от най-отговорните длъжности, които заема, е председател на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд (СУ СОПФ). Фондът е създаден през 1994-а година и основната му функция е да разпределя средствата от приватизация на общинско имущество. В Правилника за дейността на Фонда изрично е упоменато, че тези средства трябва да бъдат използвани за проекти и инвестиции, които допринасят за подобряването на облика на град София и за създаване на градска среда, предоставяща спокойни условия за живот. Ето защо Столичният общински съвет разработва цели и програми и избира в кои направления ще бъдат отпуснати средства чрез Фонда.

Визитката на общински съветник Орлин Алексиев е дълга, но малко хора го познават като човек. Заради професията си все по-трудно намира време за различните си хобита, но нестихващият му приключенски дух го води към нови и различни предизвикателства.

Едно от най-интригуващите събития от неговия личен живот, несъмнено е участието му в най-престижното офроуд състезание – рали Дакар-2013. Там той не просто изживява една своя мечта, но и остава в историята като българинът с най-добро време до момента. На първото си участие в състезанието той финишира с автомобил BMW X1 Proto, със 17-о място в класа и 61-во в генералното класиране от над 200 участника.

Тежките трасета, пресечени местности, каменни долини и много пясъчни дюни не са пречка за Орлин Алексиев и неговият съотборник Пламен Николов, а напротив –  още по-голям стимул в желанието им за надпревара.

На следващото издание на рали Дакар Орлин Алексиев отново участва, но няма възможност да повтори успешния финал на надпреварата, защото проблеми с качеството на горивото не му позволяват да продължи.

Свободното си време посвещава не само на екстремното, а и на приятното. Което, както за него, така и за всеки човек, е времето прекарано с близките и приятелите.

Stefanini