Похвално

Блогът за похвали

Българките наистина са най-красивите жени

balgarkiСтоя зад това твърдение като човек, който е бил на четири континента и е посетил двадесет държави по света – по-хубави от българските жени няма. Страхотни са нашенските моми, и това се потвърждава от ако не от конкурсите за красота, то поне от туристите, които като дойдат у нас не могат да повярват на очите си. И как да повярват, в Англия или Германия да кажем, вижда се от време на време някоя симпатична девойка на фона на по-грозничките, а у нас мнозинството са красиви!

Национален капитал и богатство си е тази красота! Жалко че нямаме достатъчно силни модни агенции, които да направят девойките ни по-известни и да ги покажат на света, по-големите като Джей Моделс бяха повлечени от финансовия водовъртеж през  зимата на 2007г. и фалираха. Естествено, има известни български модели, но те не бих могла да кажа, че са някаква представителна извадка за красотата на българките. Напротив, винаги съм се учудвала, че по улицата виждам по-красиви жени, отколкото печелившите на повечето конкурси за красота.

Към момента обаче не моделите са тези, които прославят красотата на българските жени, а фолк певиците. Учудвам се, но чалгата е навлязла изключително много в чужбина и много чужденци разпознават певиците ни по имена и дори асоциират България с тях и тази музика. Един приятел скоро ми разказва как видял в дубайска дискотека хора от всички националности да се забавляват на песни на Андреа и Цветелина Янева. Остава само да се надяваме, че няма да започнат да свързват България и красивите български жени с елементи като Азис.

Stefanini