Похвално

Блогът за похвали

Пести време

Времето е може би най-ценният ни ресурс в днешно време, не сте ли съгласни. Още от началото на вечността хората си мечтаят за безсмъртие, именно защото времето ни е ограничено и трябва да го използваме мъдро,а не да го пропиляваме за щяло и нещяло.

Infinity-Time1Светът става все по-открит. Знанията на света са все по-достъпни и образно казано са „на един клик разстояние“ (главно в ролята на Уикипедия и други сайтове). Каквото ни интересува, можем да го открием. Каквото не знаем, можем да се научим. Но проблемът е, че именно времето ни е в дефицит. Искаме още от него, но няма откъде да го вземем.

Затова е важно да умеем да го пестим и да боравим с него правилно. То е безкрайно ограничено и никога не можем да го върнем назад, колкото и да ни се иска. Научете се да разпределяте задълженията си, да не се отплесвате и да не мързелувате.

Всеки е имал от онези дни, които сякаш му се изплъзват между пръстите. Не съжалявате ли след това, че не сте успели да ги плануваме както трябва предварително. Не е лесно, но веднъж научите ли се да пестите времето си, ще разберете колко е важно това в действителност.

Stefanini